Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Mi is az Orchard?
Az Orchard egy ingyenes, nyílt forráskódú, közösség-orientált tartalomkezelő keretrendszer projekt, melynek célja ASP.NET platformra írt alkalmazások és újrafelhasználható komponensek létrehozása.
Bővebben az Orchardról.

Orchard Magyarország: friss hírek

 • Lombiq néven céget alapított az Orchard Magyarország csapata

  Címkék: Lombiq, cégalapítás, Orchard HUN

  Lombiq Technologies Kft. néven mától "intézményesített" formában folytatjuk működésünket. Ez egy nagyon izgalmas lépés, melynek megtételére régóta készülünk. Fő profilunk kezdetben az Orchard-ra épülő fejlesztés, tanácsadás és oktatás lesz. Sőt, ez utóbbihoz külön Orchard oktatási oldalt hoztunk létre, az Orchard Dojot.

  < Tovább >

 • Szűk egy hónap múlva Orchard konferencia Amszterdamban!

  Címkék: Orchard Harvest, Orchard Harvest 2013

  Az Orchard ASP.NET CMS második, a tavalyi kaliforniai után európai helyszínen megtartandó nemzetközi konferenciája már a láthatáron van! Ezúttal Amszterdamban, a szomszédban találkozhatunk mindenkivel, aki az Orchardban számít (igen, velünk is :-)), június 13-14-én. Gyertek el, de tényleg: Amszterdam amúgy sem rossz hely, az Orchard Harvest konferencia pedig remeknek ígérkezik. Még bőven nem késő jelentkezni sem egy nyomott összegért.

  < Tovább >

 • Végéhez ért a 2013. tavaszi Orchard tantárgy

  Címkék: Orchard, Orchard HUN, ÓE-NIK, Orchard tantárgy

  Mint ahogy arról már korábban értesülhettetek, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ebben a szemeszterben egyetemi keretek között oktattuk az Orchard-fejlesztés csínját-bínját. A vállalkozó szellemű hallgató sok-sok általános célú és Orchard-hoz kapcsolódó hasznos tudás mellett két kreditet is szerezhettek. A végjátékban (ma délben) 9 hallgató prezentálta féléves feladatát (egyesek csapatban, de voltak egyéni indulók is), amelyek a következők voltak a prezentálás sorrendjében:

  < Tovább >

 • Új Orchard verzió: 1.6.1 (security update)

  Címkék: Orchard, Orchard HUN, Orchard 1.6.1, letöltések, fordítás, magyarítás, patch, biztonság

  Kedden jelentette be a fejlesztőcsapat az 1.6-os verzióra épülő frissített kiadást, az 1.6.1-et, amely egy biztonsági sebezhetőség javítását tartalmazza. Az érintett kód az Orchard.Comments modulban található, amely segítségével XSS-támadást lehet eszközölni Orchard-felhasználók ellen. Mindehhez arra van szükség, hogy egy Orchard-felhasználó egy bizonyos linkre kattintson, ahol egy betöltődő Orchard oldalon a támadó által beszúrt script képes lehet megszerezni a felhasználó bejelentkezési adatait. Mivel a támadás célzott és speciális, ezért nincs ok különösebb aggodalomra, ha nem kattintunk ismeretlen linkekre.

  < Tovább >

 • Orchard PHP scripting demo az ÓE NIK PHP óráján

  Címkék: Orchard, scripting, PHP, ÓE-NIK, előadás

  Orchard? PHP? És ezt így hogy? Úgy, hogy már egy ideje lefejlesztettük Orchard Scripting Extensions nevű modulunkat, mely egy általános scripting runtime keretrendszert ad ahhoz, hogy scripting engine-eket adjunk hozzá Orchardhoz. Ezekkel az engine-ekkel aztán megoldható, hogy az Orchard funkcionalitását jelentős mértékben kibővítsük, csupán scriptek segítségével. Ehhez a keretrendszerhez több ilyen scripting engine-t is elkészítettünk, elsőként egy PHP-t futtatni képest (majd hamar ugyanígy C#/VB-hez és JavaScripthez).

  < Tovább >

 • Közeleg az Orchard Harvest - ezúttal júniusban szüretelünk!

  Címkék: Orchard Harvest, Orchard Harvest 2013, Amsterdam

  Az Orchard Harvest, az Orchard konferencia a tavalyi első, Los Angeles-i alkalom után most Európába látogat! Kedvenc ASP.NET CMS/webalkalmazás-keretrendszerünk konferenciája idén júniusban lesz, Amszterdamban. Itt a lehetőség, hogy Hollandiába átugorva megismerkedjünk az Orchard közösség prominens tagjaival! Informálódni és az időpontra szavazni az új Orchard Harvest weblapon lehet!

  < Tovább >

 • Orchard 1.6 package-ek teljesen magyarítva

  Címkék: Orchard, Orchard HUN, Orchard 1.6, letöltések, fordítás, magyarítás

  Egy rövid hírrel jelentkezünk: az 1.6-os verzió nyelvi file-jai már a legfrissebb állapotot tükrözik kb. egy hete és a megjelenésük után azonnal el is készültünk is a fordítással. Ezután csendben, fű alatt frissültek a letölthető magyarított Orchard package-ek is, tehát ezek már teljes fordítást tartalmaznak (eddig hiányoztak az 1.6-ban megváltozott string-ek és az új modulok). Emellett a magyarított Source package tartalmaz egy kis meglepetést a fejlesztők számára: az Orchard 1.6 megjelenése utáni napon javított Dynamic Compilation-bug javítását is tartalmazza.

  < Tovább >

 • Orchard fejlesztő tantárgy az Óbudai Egyetemen

  Címkék: Orchard, Orchard HUN, ÓE-NIK, Orchard tantárgy

  Örömmel tudatjuk az Orchard Magyarország olvasóival, hogy az Óbudai Egyetemen rendezett bemutatkozó előadásunk és felhasználói tanfolyamunk után elindítjuk az első egyetemi Orchard tantárgyat, amelyen az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának hallgatói vehetnek részt. A rengeteg hasznos tudás mellett, mint például az ASP.NET MVC megismerése és az Orchard modul- és témafejlesztés a hallgatók még 2 kreditet is szerezhetnek. Mivel mi is hallgatók vagyunk, ezért számunkra is nagy dolog, hogy az egyetemünkön taníthatunk. Emellett jó volt látni, hogy 2 nap alatt betelt az összes (20) hely, ezt meg is örökítettünk az utókornak!

  Frissítés: a tárgy férőhelyeinek száma meg lett növelve 24-re, de az is betelt.

  < Tovább >