Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Új Orchard verzió: 1.6.1 (security update)

Címkék: Orchard, Orchard HUN, Orchard 1.6.1, letöltések, fordítás, magyarítás, patch, biztonság

Kedden jelentette be a fejlesztőcsapat az 1.6-os verzióra épülő frissített kiadást, az 1.6.1-et, amely egy biztonsági sebezhetőség javítását tartalmazza. Az érintett kód az Orchard.Comments modulban található, amely segítségével XSS-támadást lehet eszközölni Orchard-felhasználók ellen. Mindehhez arra van szükség, hogy egy Orchard-felhasználó egy bizonyos linkre kattintson, ahol egy betöltődő Orchard oldalon a támadó által beszúrt script képes lehet megszerezni a felhasználó bejelentkezési adatait. Mivel a támadás célzott és speciális, ezért nincs ok különösebb aggodalomra, ha nem kattintunk ismeretlen linkekre.

Amennyiben a Comments modul ki van kapcsolva, vagy az aktív téma nem jeleníti meg a Messages zónát, akkor minden további nélkül védve vagyunk a támadás ellen.

A frissítésről angol nyelven a hivatalos oldalon lehet bővebben tájékozódni, ahol megtaláljuk a letölthető patch-eket is a különböző verziókhoz (Orchard 1.0-tól kezdve). A főoldalunkon a Letöltések widget-ben pedig már elérhetőek a frissített (és magyarított) 1.6.1-es package-ek (és a korábbihoz hasonlóan a Source tartalmazza a Dynamic Compilation javítását is).

Nincsenek hozzászólások