Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Végéhez ért a 2013. tavaszi Orchard tantárgy

Címkék: Orchard, Orchard HUN, ÓE-NIK, Orchard tantárgy

Mint ahogy arról már korábban értesülhettetek, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán ebben a szemeszterben egyetemi keretek között oktattuk az Orchard-fejlesztés csínját-bínját. A vállalkozó szellemű hallgató sok-sok általános célú és Orchard-hoz kapcsolódó hasznos tudás mellett két kreditet is szerezhettek. A végjátékban (ma délben) 9 hallgató prezentálta féléves feladatát (egyesek csapatban, de voltak egyéni indulók is), amelyek a következők voltak a prezentálás sorrendjében:

  • egy bizonyos képszerkesztő alkalmazás köré épülő tutorialokat felvonultató weboldal design-ja, azaz itt a témafejlesztésen volt a hangsúly
  • egy stylist személyes weboldala, egy szép, saját témával és egy egyénileg fejlesztett szavazó modullal
  • egy receptgyűjtő oldal, saját fejlesztésű tartalommal feltöltve és némi témafejlesztéssel megfűszerezve
  • egy autóalkatrész-kereskedő oldal megvalósítása némi témafejlesztéssel és egy saját fejlesztésű komplexebb modullal
  • egy pizzarendelő oldal, némi témafejlesztéssel és saját fejlesztésű tartalommal

Oktatói szemmel nézve sikeresnek tartjuk ezt a 3 és fél hónapos "kitekintést", reméljük minden résztvevő is annyira élvezte az órákat, mint mi. Mindenképp meg kell említeni pozitívumként, hogy azok, akik eljutottak odáig, hogy prezentáljanak egy féléves feladatot sikeresen zárták a tantárgyat és egy 4,22-es átlag érdemjegyet értek el.

Köszönjük a figyelmet:

Zoltán és Benedek

Nincsenek hozzászólások