Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Útmutató a fordítás telepítéséhez

Orchard magyar fordítás telepítése

A magyar fordítás telepítéséhez először is szükség van a Translation Manager-re, amely a Vandelay.Industries modulcsomag része (telepítés után ezt kell engedélyezni). Másodszor a nyelvi filera, amit .zip-ként kell menteni. Amint feltelepítettük a modult és letöltöttük a nyelvi fáljt, nyissuk meg az Orchard.exe-t, ami a ProjectMappa\src\Orchard.Web\bin alatt található, és írjuk be a következőt: install translation "fájl-elérési-útvonala". Ez az utasítás csak a meglévő és installált modulokhoz hozza létre a .po kiterjesztésű nyelvi fájlt, így nem csinál felesleges könyvtárakat a nemlétező modulokhoz.

Az oldal magyarítása

A nyelvet átállítani a Settings => General fülnél az Orchard dashboard alatt lehet. A Cultures lapnál az Add a culture listából válasszuk ki: hu-HU. Miután ez megvan, térjünk vissza a dashboard General fülére és a Default Site Culture listából válasszuk ki a már korábban hozzáadott hu-HU menüpontot, amikor ez kész, mentsük alul a Save gombbal. Amennyiben a megfelelő .po fileokkal rendelkeztünk a dashboard már magyarul jelenik meg.

Kiegészítés

Ha az előre telepített magyar fordítást tartalmazó Orchard package-et töltöttük le (a címlapon, jobb oldalon található "Letöltések"-ből), a második lépésre ekkor is szükség van, hiszen az Orchard nyelvi beállításai között alapértelmezetten csak az "en-US" kultúra található.
Azonban ha telepítünk egy új modult, amelyhez van elérhető fordítás és azt szeretnénk az oldalunkon is alkalmazni, akkor az első lépésben leírtakat kell végrehajtani.