Útmutató a fordítás telepítéséhez

Orchard magyar fordítás telepítése

A magyar fordítás telepítéséhez először is szükség van a Translation Manager-re, amely a Vandelay.Industries modulcsomag része (telepítés után ezt kell engedélyezni). Másodszor a nyelvi filera, amit .zip-ként kell menteni. Amint feltelepítettük a modult és letöltöttük a nyelvi fáljt, nyissuk meg az Orchard.exe-t, ami a ProjectMappa\src\Orchard.Web\bin alatt található, és írjuk be a következőt: install translation "fájl-elérési-útvonala". Ez az utasítás csak a meglévő és installált modulokhoz hozza létre a .po kiterjesztésű nyelvi fájlt, így nem csinál felesleges könyvtárakat a nemlétező modulokhoz.

Az oldal magyarítása

A nyelvet átállítani a Settings => General fülnél az Orchard dashboard alatt lehet. A Cultures lapnál az Add a culture listából válasszuk ki: hu-HU. Miután ez megvan, térjünk vissza a dashboard General fülére és a Default Site Culture listából válasszuk ki a már korábban hozzáadott hu-HU menüpontot, amikor ez kész, mentsük alul a Save gombbal. Amennyiben a megfelelő .po fileokkal rendelkeztünk a dashboard már magyarul jelenik meg.

Kiegészítés

Ha az előre telepített magyar fordítást tartalmazó Orchard package-et töltöttük le (a címlapon, jobb oldalon található "Letöltések"-ből), a második lépésre ekkor is szükség van, hiszen az Orchard nyelvi beállításai között alapértelmezetten csak az "en-US" kultúra található.
Azonban ha telepítünk egy új modult, amelyhez van elérhető fordítás és azt szeretnénk az oldalunkon is alkalmazni, akkor az első lépésben leírtakat kell végrehajtani.