Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Orchard PHP scripting demo az ÓE NIK PHP óráján

Címkék: Orchard, scripting, PHP, ÓE-NIK, előadás

Orchard? PHP? És ezt így hogy? Úgy, hogy már egy ideje lefejlesztettük Orchard Scripting Extensions nevű modulunkat, mely egy általános scripting runtime keretrendszert ad ahhoz, hogy scripting engine-eket adjunk hozzá Orchardhoz. Ezekkel az engine-ekkel aztán megoldható, hogy az Orchard funkcionalitását jelentős mértékben kibővítsük, csupán scriptek segítségével. Ehhez a keretrendszerhez több ilyen scripting engine-t is elkészítettünk, elsőként egy PHP-t futtatni képest (majd hamar ugyanígy C#/VB-hez és JavaScripthez).

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán kaptunk lehetőséget arra, hogy a karon oktatott PHP tantárgy óráján (egy ZH előtt :-)) rövid demo keretében mutassuk be a PHP scripting modulunkat a nemzetközi hallgatóságnak. Reméljük többeknek sikerült ahhoz inspirációt adnunk, hogy megismerje az Orchardot, vagy más hasonló egzotikusabb PHP felhasználásokat. A lehetőséget ezúton is köszönjük Szabó Zsoltnak, a tantárgy oktatójának!

A demo egy Azure VM-en futó Orchard instance-ből futott, mely nyilvánosan elérhető itt. Itt a lehetőség kicsit játszani az Orcharddal és az Orchard-beli PHP-vel, ha valaki szeretne :-).

Nincsenek hozzászólások