Orchard PHP scripting demo az ÓE NIK PHP óráján

Címkék: Orchard, scripting, PHP, ÓE-NIK, előadás

Orchard? PHP? És ezt így hogy? Úgy, hogy már egy ideje lefejlesztettük Orchard Scripting Extensions nevű modulunkat, mely egy általános scripting runtime keretrendszert ad ahhoz, hogy scripting engine-eket adjunk hozzá Orchardhoz. Ezekkel az engine-ekkel aztán megoldható, hogy az Orchard funkcionalitását jelentős mértékben kibővítsük, csupán scriptek segítségével. Ehhez a keretrendszerhez több ilyen scripting engine-t is elkészítettünk, elsőként egy PHP-t futtatni képest (majd hamar ugyanígy C#/VB-hez és JavaScripthez).

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán kaptunk lehetőséget arra, hogy a karon oktatott PHP tantárgy óráján (egy ZH előtt :-)) rövid demo keretében mutassuk be a PHP scripting modulunkat a nemzetközi hallgatóságnak. Reméljük többeknek sikerült ahhoz inspirációt adnunk, hogy megismerje az Orchardot, vagy más hasonló egzotikusabb PHP felhasználásokat. A lehetőséget ezúton is köszönjük Szabó Zsoltnak, a tantárgy oktatójának!

A demo egy Azure VM-en futó Orchard instance-ből futott, mely nyilvánosan elérhető itt. Itt a lehetőség kicsit játszani az Orcharddal és az Orchard-beli PHP-vel, ha valaki szeretne :-).

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok