YesSQL, ecommerce és API-k - Orchard Harvest Summit 2012 - 2. rész

Címkék: Orchard, Orchard Harvest, Orchard Harvest 2012

Lement tehát Sébastien előadása. Néhány modul bemutatója következett, amiket a közösség tagjai készítettek, de az Orchard mag fejlesztőinek segítségével, konzultációjával. Végül némi szó esett még a későbbi Orchard verziókról, arról, hogy nagyjából mi várható a jövőben.

Sébastien bemutatta a YesSQL nevű document storage rendszerét is, ami egy dokumentum-adatbázis, teljesen SQL alapokon. Ennek használata elvileg előnyös lehet az Orchard számára: egy Orchard tartalomelem ugyanis több tartalomrészből áll, melyek általában mind egy-egy adatbázis-táblából szedik az adataikat. Az alapértelmezett lazy-loading miatt ez részenként egy SQL lekérdezést jelent. Egy dokumentum-adatbázis, ahol egy tartalomelem egy önálló entitás, hatékonyabban tudja kezelni az ilyen típusú adatokat. Amennyire az most kiderült, a YesSQL az összes dokumentumot egy adatbázis-táblában tárolja, ahol minden dokumentum egy-egy sorban van, egy sorosított (JSON) mezőben tárolva a dokumentum összes adatát (azaz a tartalomrészek adatait). Vagy valami hasonló :-).

Ebédszünet előtt az utolsó előadás - eltérve a programtól - a webes kereskedelemről szólt. Bertrand bemutatta a Nwazet áruházat futtató webáruház-motort, Brett pedig a Onestop kereskedelmi platformjáról adott áttekintést. Ez az, ami például a SpyOptic áruházat fogja hajtani és egy hibrid megoldás: az Orchard frontend egy meglévő nyilvántartó-rendszerrel kommunikál web service-eken keresztül.

Most Sipke előadása megy a legfontosabb Orchard API-król.

Egyébként az összes előadásról videofelvétel készül, beleértve a képernyőképet is, így előbb-utóbb később megtekinthető lesz.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok