Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Orchard-os weboldal beüzemelése IIS alatt

Címkék: Orchard, üzemeltetés, IIS, tipp

Az itt látható bejegyzés az Orchard és az Internet Information Services (IIS) együttműködését hivatott bemutatni a teljesség igénye nélkül a saját tapasztalatainkra alapozva. Első felvonásként saját gépünkön futó IIS-t fogunk konfigurálni, vágjunk hát bele.

Nyissuk meg az IIS Manager-t (példánkban a 7.5-ös verziót) azon a rendszeren, amelyen a weboldalt fejlesztjük. Első lépésként hozzunk létre egy Application Pool-t alkalmazásunknak: a bal oldali Connections menüben nyissuk le a fület és kattintsunk a megjelenő Applcation Pools feliratra. Itt láthatjuk a már létező AppPool-okat. A meglévőekkel ne foglalkozzunk, a jobb oldali Actions menüben kattintsunk az Add Application Pool feliratra és töltsük ki az adatokat: példánkban az AppPool neve legyen "KókuszPool", a .NET Framework verzió legyen a legfrissebb (jelenleg v4.0.30319), a Pipeline mode maradjon Integrated és a Start Application Pool immediately checkboxot is hagyjuk bejelölve. Az OK-ra kattintva túl vagyunk az első lépésen.

A következő lépésben összekötjük az alkalmazásunkat a szerverrel. Ehhez a bal oldali Connections-ben a Sites menüpontra kell kattintanunk, itt látjuk a már meglévő oldalakat. Mivel a Default Web Site a 80-as portra van állítva, ezért ezt le kell állítanunk, hogy a szerver felé érkező HTTP-lekérések az Orchard-os alkalmazás felé legyenek továbbítva. Nyissuk le a Sites fület, majd kattintsunk a Default Web Site-ra, ezután a jobb oldali Manage Web Site menüben kattintsuk a Stop-ra (de akár ki is törölhetjük).
Visszatérve a Sites menübe, kattintsunk a jobb oldalon látható Add Web Site menüpontra és töltsük ki itt is az adatokat: adjuk meg az alkalmazás nevét, legyen "KókuszSite". Láthatjuk, hogy miközben a nevet beírjuk, a mellette található mezőbe, amely a site-hoz tartozó AppPool-t határozza meg, automatikusan bekerül ugyanez a név. Mivel példánkban (szándékosan) nem ugyanazt a nevet adtuk a pool-nak és a site-nak, ezért kattintsunk a Select-re és válasszuk ki a megfelelő AppPool-t. Végül a Physical Path-nél tallózzuk be Orchard-os oldalunk Orchard.Web könyvtárát, majd kattintsunk az OK-ra. Ha a korábban említett Default Web Site-ot nem töröltük, csak leállítottuk, akkor megjelenik egy párbeszédablak, amely figyelmeztet arra, hogy egy másik site is használja a 80-as portot. Mivel ezt a site-ot leállítottuk, ezért ebből nem lesz később probléma.

Ezzel el is készültünk! A bal oldali menüben a site nevére kattintva, majd jobb oldalon a Browse-ra kattintva már láthatjuk is weboldalunkat működés közben.

Nincsenek hozzászólások