Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Orchard 1.5 megjelenés!

Címkék: Orchard, Orchard 1.5, update

Tegnap este óta letölthető az Orchard legfrissebb verziója, amely az 1.5-ös névre hallgat. Az új verzió új funkciókat és sok hibajavítást tartalmaz. A hivatalos oldalon található "release notes" ITT olvasható, lássuk, mit találunk benne!

Új funkciók:

  • Admin Search: az admin felületen lehetővé teszi a tartalmak közötti keresést
  • Admin-based Placement: a tartalomrészek és mezők elhelyezését a tartalomtípusok szerkesztőjében is módosítani tudjuk
  • AntiSpam: új tartalomrész, amellyel Captcha-t csatolhatunk a tartalomelemekhez és végezhetünk spam-szűrést
  • Content Permissions: szerepkörökre vonatkozó hozzáférési beállításokat tesz lehetővé
  • Content Picker: tartalomelemekez csatolhatunk más tartalomelemeket, így kialakítva logikai kapcsolatot az összetartozó elemek között
  • Custom Forms: mezőkből űrlapokat hozhatunk létre a felhasználók számára, így felépítve például egy kapcsolatfelvételi űrlapot
  • Navigation: az Advanced Menu leváltása/integrálása, amellyel hierarchikus menüket építhetünk és ezeket tetszőleges zónákban helyezhetjük el widget-ek formájában
  • Layout Placement: a Placement.info fájlokban definiálhatjuk, hogy a shape mely zónában jelenjen meg

Ezek mellett az új verzióban 100 bugot javított a fejlesztőcsapat ("Sebastien fixed an awful amount of bugs." :) ).

A frissítés folyamata a kódbázis felülírásával kezdődik. Bármiféle adatbázismódosítás elvégzése előtt azonban érdemes biztonsági mentést csinálni az App_Data mappáról. A friss csomag tartalmaz egy "UpdateTo15" elnevezésű modult, amely az 1.3-as, vagy annál régebbi verziót használók esetében lesz hasznos, hiszen az 1.4-es verzióban átalakult a route-ok kezelése. A modul engedélyezése után az admin menüben megjelenik a "Migrate to 1.5" menüpont, amely a futtatásakor elvégzi a szükséges módosításokat az adatbázisban. Ezután kikapcsolhatjuk a modult. További tippek olvashatóak az Orchard frissítéséről egyik korábbi bejegyzésünkben.

Kérjük, hogy adjatok visszajelzést az új verzióval kapcsolatban a hivatalos Issue Tracker-ben, hogy a hamarosan megjelenő 1.5.1-es verzió (amely az 1.5 bugfix-es kiadása) minél jobban működjön!

Az Orchard Magyarország/Hungary oldalak esetében a frissítést elnapoltuk az újonnan fordítandó string-ek elérhetőségéig. Amint frissül a Localization Tool, nekiesünk a fordításoknak és elérhetővé tesszük az magyar fordítást tartalmazó 1.5-ös csomagokat is.

Kellemes frissítést!

Nincsenek hozzászólások