Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

MVC protipp: App_Offline

Címkék: Orchard, Orchard HUN, .NET, ASP, MVC, Windows, Console, tipp

Az MVC-s oldalak egyik hasznos tulajdonsága, hogy karbantartás idejére egyszerűen és gyorsan offline módba állíthatod az alkalmazásodat, amíg olyan módosításokat végzel, amelyeket megzavarhatnak a külső request-ek. Orchard esetében ennek tipikus esetei az adatbázisműveletek. Ehhez nem kell mást tenni, mint a site gyökerébe elhelyezni egy "App_Offline.htm" elnevezésű file-t, amelyben "htm" révén tetszőleges üzenetet jeleníthetsz meg az üzemszünet idejére.
Ilyenkor a request el sem jut az alkalmazásig, a szerver kizárólag ennek a htm file-nak a tartalmát küldi vissza a böngészőnek.
A visszaállításhoz csak át kell nevezni az "App_Offline.htm"-et bármi másra.

Ezt megspékelve, mi a következő batch file-t használjuk a szerveren, legyen a neve "SwitchAppState.cmd":

if exist "App_Offline.htm" (
    ren "App_Offline.htm" "App_Online.htm"
) else (
    if exist "App_Online.htm" (
        ren "App_Online.htm" "App_Offline.htm"
    )
)

Ez nem csinál mást, mint a meglévő App_Online.htm vagy App_Offline.htm file-t átnevezi az ellentétes állapotra, tehát ennek a segítségével duplakattintással lehet az oldal online/offline állapotát megváltoztatni.

Nincsenek hozzászólások