Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Előadás: Azure jóságok percek alatt - így lehet Orchard weboldalad pár kattintással

Címkék: Orchard, Azure, ÓE-NIK, előadás

Az Microsoft zászlóshajó szolgáltatásai egy csomagban diákok számára is ingyen elérhetőek 140 országban a DreamSpark.com weboldalon keresztül. Noha nem is minden szolgáltatás, de amik elérhetőek, az egyetemi fejlesztői projektek technikai igényeit bőven kielégítik. Az már csak hab a tortán, hogy a Visual Studio 2015 Community továbbra is ingyenesen használható, és teljesen kompatibilis az Azure fiókkal.

A Microsoft Student Partnerei egy roadshow formájában útnak indultak, hogy egyetemeiken megismertessék az ingyenes Azure diákcsomaggal járó előnyöket, pl. hogyan publikálhatnak webalkalmazást percek alatt, mit nyújt számukra a Visual Studio Community és természetesen hogyan aktiválhatnak egy Orchard CMS-t, mint szolgáltatást DotNest-en, Azure-ból.

Legelső állomás az Óbudai Egyetem Neumann János Informatika Kar-án lesz november 17-én, kedden, 13:20-as kezdéssel. A jelenlévők a következő bemutatókat láthatják majd előben:

  • Díjmentes fiók aktiválása Azure-ban. Domonkos Gábor (Lombiq szoftvermérnök, Óbudai Egyetem hallgatója és Microsoft Student Partner mentor) bemutatja, hogyan lehet Azure fiókod 10 perc alatt.
  • Webapplikáció létrehozása és publikálása Azure-ban. Csalami Krisztián (szoftvermérnök, Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója és Microsoft Student Partner) létrehoz egy egyszerű webapplikációt Visual Studio 2015 Community-ben, majd néhány kattintással publikálja a felhőben.
  • Visual Studio Online előnyei. Szintén Csalami Krisztián előadásában. Szó esik a Visual Studio-ba való integrációról, verziókezelésről és feladatkezelésről.
  • Orchard weboldal publikálása néhány kattintással. Lehóczky Zoltán (Lombiq Technologies társalapítója, Orchard Steering Committee tag) ismerteti az Orchard CMS-t, valamint bemutatja, hogyan lehet Azure-ból létrehozni egy Orchard weboldalt, amely a DotNest - Orchard CMS as a Service-en fog majd futni.

Muszáj megemlíteni, hogy a Roadshow célja nem csak az Azure diákcsomag népszerűsítése, a nap további részében az diákoknak szintén ingyenes Office 365 előnyei is ismertetésre kerülnek (OneNote, Sway, tippek és trükkök), valamint az ImagineCup-ról is szó esik közvetlenül az Azure előadás után. Az egyetem aulájában pedig egész napos Microsoft jelenlét lesz, készülékbemutatókkal. Pólónyeremények és Subway szendvicsek várhatóak.

Az ehhez kapcsoló Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/924983417555343/

A Roadshow itt még nem áll meg, a következő állomásokon várhatóak hasonló előadások, workshop-ok:

  • Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar: november 26. (csütörtök)
  • Debreceni Egyetem Informatikai Kar: december 1. (kedd)
  • Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar: december 2. (szerda)

Az esemény teljesen ingyenes, egyetemi hallgatóknak különösen ajánlott a részvétel.

Nincsenek hozzászólások