Előadás: Azure jóságok percek alatt - így lehet Orchard weboldalad pár kattintással

Címkék: Orchard, Azure, ÓE-NIK, előadás

Az Microsoft zászlóshajó szolgáltatásai egy csomagban diákok számára is ingyen elérhetőek 140 országban a DreamSpark.com weboldalon keresztül. Noha nem is minden szolgáltatás, de amik elérhetőek, az egyetemi fejlesztői projektek technikai igényeit bőven kielégítik. Az már csak hab a tortán, hogy a Visual Studio 2015 Community továbbra is ingyenesen használható, és teljesen kompatibilis az Azure fiókkal.

A Microsoft Student Partnerei egy roadshow formájában útnak indultak, hogy egyetemeiken megismertessék az ingyenes Azure diákcsomaggal járó előnyöket, pl. hogyan publikálhatnak webalkalmazást percek alatt, mit nyújt számukra a Visual Studio Community és természetesen hogyan aktiválhatnak egy Orchard CMS-t, mint szolgáltatást DotNest-en, Azure-ból.

Legelső állomás az Óbudai Egyetem Neumann János Informatika Kar-án lesz november 17-én, kedden, 13:20-as kezdéssel. A jelenlévők a következő bemutatókat láthatják majd előben:

  • Díjmentes fiók aktiválása Azure-ban. Domonkos Gábor (Lombiq szoftvermérnök, Óbudai Egyetem hallgatója és Microsoft Student Partner mentor) bemutatja, hogyan lehet Azure fiókod 10 perc alatt.
  • Webapplikáció létrehozása és publikálása Azure-ban. Csalami Krisztián (szoftvermérnök, Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója és Microsoft Student Partner) létrehoz egy egyszerű webapplikációt Visual Studio 2015 Community-ben, majd néhány kattintással publikálja a felhőben.
  • Visual Studio Online előnyei. Szintén Csalami Krisztián előadásában. Szó esik a Visual Studio-ba való integrációról, verziókezelésről és feladatkezelésről.
  • Orchard weboldal publikálása néhány kattintással. Lehóczky Zoltán (Lombiq Technologies társalapítója, Orchard Steering Committee tag) ismerteti az Orchard CMS-t, valamint bemutatja, hogyan lehet Azure-ból létrehozni egy Orchard weboldalt, amely a DotNest - Orchard CMS as a Service-en fog majd futni.

Muszáj megemlíteni, hogy a Roadshow célja nem csak az Azure diákcsomag népszerűsítése, a nap további részében az diákoknak szintén ingyenes Office 365 előnyei is ismertetésre kerülnek (OneNote, Sway, tippek és trükkök), valamint az ImagineCup-ról is szó esik közvetlenül az Azure előadás után. Az egyetem aulájában pedig egész napos Microsoft jelenlét lesz, készülékbemutatókkal. Pólónyeremények és Subway szendvicsek várhatóak.

Az ehhez kapcsoló Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/924983417555343/

A Roadshow itt még nem áll meg, a következő állomásokon várhatóak hasonló előadások, workshop-ok:

  • Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar: november 26. (csütörtök)
  • Debreceni Egyetem Informatikai Kar: december 1. (kedd)
  • Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar: december 2. (szerda)

Az esemény teljesen ingyenes, egyetemi hallgatóknak különösen ajánlott a részvétel.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok