Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

YesSQL, ecommerce és API-k - Orchard Harvest Summit 2012 - 2. rész

Címkék: Orchard, Orchard Harvest, Orchard Harvest 2012

Lement tehát Sébastien előadása. Néhány modul bemutatója következett, amiket a közösség tagjai készítettek, de az Orchard mag fejlesztőinek segítségével, konzultációjával. Végül némi szó esett még a későbbi Orchard verziókról, arról, hogy nagyjából mi várható a jövőben.

Sébastien bemutatta a YesSQL nevű document storage rendszerét is, ami egy dokumentum-adatbázis, teljesen SQL alapokon. Ennek használata elvileg előnyös lehet az Orchard számára: egy Orchard tartalomelem ugyanis több tartalomrészből áll, melyek általában mind egy-egy adatbázis-táblából szedik az adataikat. Az alapértelmezett lazy-loading miatt ez részenként egy SQL lekérdezést jelent. Egy dokumentum-adatbázis, ahol egy tartalomelem egy önálló entitás, hatékonyabban tudja kezelni az ilyen típusú adatokat. Amennyire az most kiderült, a YesSQL az összes dokumentumot egy adatbázis-táblában tárolja, ahol minden dokumentum egy-egy sorban van, egy sorosított (JSON) mezőben tárolva a dokumentum összes adatát (azaz a tartalomrészek adatait). Vagy valami hasonló :-).

Ebédszünet előtt az utolsó előadás - eltérve a programtól - a webes kereskedelemről szólt. Bertrand bemutatta a Nwazet áruházat futtató webáruház-motort, Brett pedig a Onestop kereskedelmi platformjáról adott áttekintést. Ez az, ami például a SpyOptic áruházat fogja hajtani és egy hibrid megoldás: az Orchard frontend egy meglévő nyilvántartó-rendszerrel kommunikál web service-eken keresztül.

Most Sipke előadása megy a legfontosabb Orchard API-król.

Egyébként az összes előadásról videofelvétel készül, beleértve a képernyőképet is, így előbb-utóbb később megtekinthető lesz.

Nincsenek hozzászólások