Új modul a galériában: OrchardHUN.ModuleProfiles

Címkék: Orchard, Orchard HUN, modul, ModuleProfiles

Mint ahogy a cím is mutatja, megjelent az Orchard Magyarország fejlesztőcsapat legújabb költeménye, a ModuleProfiles. Ennek segítségével az admin felületen pillanatok alatt létrehozhatunk egy modulprofilt, és beállíthatjuk a hozzá tartozó modulok állapotát. Ez akkor lehet hasznos, ha az oldalunkon eltérő modulkészleteket használunk, például fejlesztés közben a ShapeTracing modul hasznos lehet, éles környezetben viszont ki kell kapcsolni, és így tovább.

A modul az adminmenüben a Modulok - ModuleProfiles (még nincs elérhető fordítás hozzá, de hamarosan erre is sor kerül) alatt található, vagy a ~/Modules/ModulesProfiles útvonalon érhető el. Ezután hozzunk létre egy új profilt, majd a bal oldali oszlopban megadhatjuk, hogy mely modulok legyenek részei a profilnak, a jobb oldali jelölőnégyzetekkel pedig az adott modul állapotát adhatjuk meg (kikapcsol/bekapcsol). Mentsük el a profillt, ezután a profilt kiválasztva az "Activate" és az "Activate Inverse" (ellentétes állapotok aktiválása) gombokra kattintva aktiválhatjuk a profilhoz tartozó beállításokat. Ugyanezt megtehetjük az Orchard-os konzolon belül is, a következő parancsok segítségével:

  • moduleprofiles activate <ProfilNeve>
  • moduleprofiles inverse activate <ProfilNeve>


A modul megtalálható a CodePlex-en és az Orchard Gallery-ben!

Egy kis adalék a modul használatához, amelyet mi is alkalmazunk:
Egy profil aktiválásához nem feltétlenül van szükség az admin felületre, erre szolgálnak a konzolos parancsok. Azonban ezt a folyamatot is fel lehet gyorsítani batch file-ok használatával, lássunk erre egy példát:

Hozzunk létre egy új file-t és írjuk át a kiterjesztését ".cmd"-re, helyezzük el valahol az Orchard-os projektünkön belül (pl. az Orchard.Web mappában), majd szerkesszük a tartalmát egy egyszerű editorral (az Orchard Magyarország csapat a Notepad++ alkalmazást ajánlja):

start /d "<Orchard.exe relatív útvonala>" Orchard.exe moduleprofiles activate <profil neve>

A mi esetünkben például az Orchard.Web mappában található "_ProductionModules.cmd" tartalma a következő:

start /min /d "bin\" Orchard.exe moduleprofiles activate Production

Ha nem szeretnénk, hogy konzolos ablak látszódjon induláskor, akkor a "start" után elhelyezett "/min" kapcsolóval a tálcára küldhetjük.

A műsorszám termékmegjelenítést tartalmazott.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok