Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Új modul a galériában: OrchardHUN.ModuleProfiles

Címkék: Orchard, Orchard HUN, modul, ModuleProfiles

Mint ahogy a cím is mutatja, megjelent az Orchard Magyarország fejlesztőcsapat legújabb költeménye, a ModuleProfiles. Ennek segítségével az admin felületen pillanatok alatt létrehozhatunk egy modulprofilt, és beállíthatjuk a hozzá tartozó modulok állapotát. Ez akkor lehet hasznos, ha az oldalunkon eltérő modulkészleteket használunk, például fejlesztés közben a ShapeTracing modul hasznos lehet, éles környezetben viszont ki kell kapcsolni, és így tovább.

A modul az adminmenüben a Modulok - ModuleProfiles (még nincs elérhető fordítás hozzá, de hamarosan erre is sor kerül) alatt található, vagy a ~/Modules/ModulesProfiles útvonalon érhető el. Ezután hozzunk létre egy új profilt, majd a bal oldali oszlopban megadhatjuk, hogy mely modulok legyenek részei a profilnak, a jobb oldali jelölőnégyzetekkel pedig az adott modul állapotát adhatjuk meg (kikapcsol/bekapcsol). Mentsük el a profillt, ezután a profilt kiválasztva az "Activate" és az "Activate Inverse" (ellentétes állapotok aktiválása) gombokra kattintva aktiválhatjuk a profilhoz tartozó beállításokat. Ugyanezt megtehetjük az Orchard-os konzolon belül is, a következő parancsok segítségével:

  • moduleprofiles activate <ProfilNeve>
  • moduleprofiles inverse activate <ProfilNeve>


A modul megtalálható a GitHub-on és az Orchard Gallery-ben!

Egy kis adalék a modul használatához, amelyet mi is alkalmazunk:
Egy profil aktiválásához nem feltétlenül van szükség az admin felületre, erre szolgálnak a konzolos parancsok. Azonban ezt a folyamatot is fel lehet gyorsítani batch file-ok használatával, lássunk erre egy példát:

Hozzunk létre egy új file-t és írjuk át a kiterjesztését ".cmd"-re, helyezzük el valahol az Orchard-os projektünkön belül (pl. az Orchard.Web mappában), majd szerkesszük a tartalmát egy egyszerű editorral (az Orchard Magyarország csapat a Notepad++ alkalmazást ajánlja):

start /d "<Orchard.exe relatív útvonala>" Orchard.exe moduleprofiles activate <profil neve>

A mi esetünkben például az Orchard.Web mappában található "_ProductionModules.cmd" tartalma a következő:

start /min /d "bin\" Orchard.exe moduleprofiles activate Production

Ha nem szeretnénk, hogy konzolos ablak látszódjon induláskor, akkor a "start" után elhelyezett "/min" kapcsolóval a tálcára küldhetjük.

A műsorszám termékmegjelenítést tartalmazott.

Nincsenek hozzászólások