Ezt az oldalt archiváltuk

Ez az oldal most már archívum. Megtartjuk, hogy a tartalom elérhető legyen, de többé nem frissítjük. Az Orchard Dojo nevű másik oldalunkon azonban gyakran teszünk közzé Orcharddal kapcsolatos híreket, úgyhogy mindenképp nézd meg azt inkább. Ha pedig az Orchard fejlesztő cégünkkel, a Lombiq-kal kapcsolatos hírek érdekelnek, látogass el a weboldalunkra.

Az Orchard solution frissítése egy újabb verzióra

Címkék: tipp, Orchard, frissítés

Szépen beüzemeltük az Orchard weboldalunkat, és mivel fejlesztők vagyunk, a teljes forráskódot tartalmazó solution-t (letölthető a nyitólap jobb felső sarkából) futtatjuk, ha tesztelni akarjuk. De beüt a krach, és megjelenik egy új kiadás, mint ahogy a valószínűleg a jövő héten megjelenő 1.4.1-es verzió. Most mit tegyünk?

Ha az Orchard repositoryt klónoztuk, akkor sok dolgunk nincs: pull-update és már ott is van a friss forrás. Ha a teljes forrást saját verziókövetés alatt tartjuk, mint ahogy mi is, akkor a helyzet egy kicsit összetettebb.

Amennyiben nem a legfrissebb source-t akarjuk használni (például a viszonylag jól használható 1.x nevű Orchard branchből), hanem a csomagban letölthetőt, akkor a 3. ponttól olvassuk.

  1. Orchard repository klónozása egy friss mappába.
  2. Update a megfelelő changeset-re.
  3. Összes Mercurial-os fájl (.hg, .hgignore, .hgsub… -> .hg*) törlése.
  4. Amennyiben az alapértelmezett Orchard.sln-t használjuk a frissítendő solutionben, nevezzük át, csakúgy, mint az Orchard.Web projekt csproj fájlját és a projekt gyökerében lévő Web.configot, amennyiben azokat módosítottuk (hogy a következő lépésben ne írjuk felül).
  5. A maradékot át lehet másolni a frissítendő projektmappába, fölülírva mindent.
  6. Próbáljuk összefésülni a régi és az új sln-t. Általában érdemesebb inkább a frissített sln-t használni és hozzáadni az összes meglévő projektet és egyéb fájlt.
  7. Orchard.Web projekt beállításainak (Orchard.Web.csproj) és a gyökér Web.confignak az összefésülése a sajátunkkal. Ez is fontos, mert bizonyos beállításokat muszáj az Orchard.Web projekt Web.config fájljába írnunk, az viszont nem a mi, hanem az Orchard Team hatáskörében van. Frissítés után tehát vissza kell másolni a saját beállításainkat. Hamarosan egyébként egy külön blogbejegyzésben írunk pár Web.config tippet is, amit az Orchard gyors futtatásához, egyszerű telepítéséhez szükséges.

Ennyi volt, láthatóan szinte csak egy copy-paste-ről van szó. Miután elindítjuk az oldalt, az összes migrációs parancs magától lefut, azaz az esetleges adatbázis-séma változtatásokat észrevétlenül végrehajtja a rendszer.

A majd valamikor nyár elején elkészülő 1.5-ös verzióhoz tervbe van véve az is, hogy magát frissítse az Orchard a weben keresztül, vagyis annyit érzékelnénk az egészből, mint a Windows frissítéseknél. Addig azonban marad a fenti módszer.

Nincsenek hozzászólások